Venetië is het grootste eiland in de Lagune van Venetië. Naast Venetië zijn er nog enkele andere mooie en beroemde eilanden in de lagune die een bezoek meer dan waard zijn. Je bereikt de andere eilanden eenvoudig met het openbaar vervoer over het water.

Eilanden

Burano

Murano

Het eiland Murano ligt op circa 1,5km ten noordoosten van Venetië. Murano is erg vergelijkbaar met Venetië, het bestaat voornamelijk uit kleinere eilanden die verbonden zijn met bruggen. Het eiland staat vooral bekend om het Murano glas. Sinds 1291 zijn namelijk alle glasblazers gedwongen om naar dit eiland te verhuizen. Overal op dit eiland zijn kleine winkeltjes en fabrieken waar het Murano glas gemaakt en verkocht wordt. Heb je een dagkaart voor het openbaar vervoer? Dan mag je ook met de Vaporetto’s naar het buureiland Murano. Bezoek hier zeker een glasfabriek een bekijk één van de demonstraties hoe het glas gemaakt wordt.

Kanaal met boten in Murano 

Torcello

Weetjes

Wijken

Goed om te weten is dat beroemde plekken Dorsoduro, Cannaregio en Castello, wijken in Venetië zijn en geen losse eilanden.

Klik hier voor meer informatie over de wijken.

Foto’s: ©I Love Venetië

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Venetië stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.