De People Mover is een automatisch rijdende monorail in Venetië. Dagelijks worden er door de People Mover duizenden mensen van en naar het kunstmatig aangelegde schiereiland Tronchetto vervoerd.

Trein Venetië People Mover 

People Mover

De Venetië People Mover is een automatisch rijdende monorail die het kunstmatig aangelegde schiereiland Tronchetto verbindt met het Piazzale Roma. De lijn bestaat uit twee voertuigen die via een kabel over het 853 meter lange traject worden getrokken. Het ritje met de People Mover duurt niet langer dan circa 2 minuten. Het hele traject bestaat uit slechts drie haltes inclusief het begin- en eindpunt. De middelste halte Marittima geeft toegang tot de terminals van de cruiseschepen.

De People Mover rijdt het hele jaar, dagelijks tussen 7:10 – 22:50 uur. Op feestdagen zal de People Mover later starter en eerder stoppen. Bekijk voor de exacte tijden op feestdagen de onderstaande foto’s. De Venezia People Mover kost €1,50 enkele reis.

Tronchetto Parking

De People Mover is ideaal voor mensen die met de auto naar Venetië gaan. Op drukke dagen is er niet veel parkeergelegenheid nabij Piazzale Roma en is het Tronchetto Parking ideaal. Deze parkeergarage is groot en niet zo duur als de parkeergarages dichter bij het centrum. Vanuit de parkeergarage loop je binnen enkele minuten naar de People Mover en sta je kort daarna op Piazzale Rome in Venetië.

Ingang parkeergarage Venetië Tronchetto Parking 

Foto’s

Bekijk de onderstaande foto’s van ons ritje met de Venetië People Mover.

Video

Bekijk hieronder de hele rit die wij maakte met de People Mover vanaf Piazzale Roma naar Tronchetto in Venetië.

Links

Foto’s: © I Love Stedentrips

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Venetië stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.