Wanneer je naar Venetië gaat dan zijn er enkelen bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Een van deze bezienswaardigheden is de Rialtobrug. Je kan de stad echt niet verlaten zonder een wandeling over deze brug.

Brug der Zuchten bijzondere brug in Venetië 

Brug der Zuchten

De Brug der Zuchten of de Ponte die Sospiri zoals de brug ook genoemd wordt, is een bijzondere brug. Dit is namelijk niet alleen qua aanzicht een bijzondere brug maar ook een brug met een verhaal. De Brug der Zuchten is rond de 17de eeuw gebouwd en heeft geen hele gezellige geschiedenis. De brug is namelijk de verbinding tussen het Dogepaleis en de gevangenis. De Brug haar naam danken aan de gevangenen die hier luidkeels hebben gezucht nadat ze voor het laats daglicht zagen voordat ze de gevangenis betraden.

Door de eeuwen heen hebben regelmatig gevangenen de brug gepasseerd. Enkele bekende gevangenen waren Galileo Galilei en Giacomo Casanova. Van de laatste gaat het verhaal dat hij wist te ontsnappen op 31 oktober 1756. Door zich voor te doen als ambtenaar liep Casanova door het Dogepaleis naar buiten.

Liefde

Tegenwoordig is de Brug der Zuchten minder bekend vanwege de barbaarse geschiedenis maar meer vanwege de liefde. Sommige mensen noemen de brug tegenwoordig de “Brug der Geliefden” of de “Brug van de liefde” en staat de brug symbool voor geluk. Er gaat namelijk een verhaal dat wanneer geliefden elkaar kussen onder de brug, tijdens zonsondergang, zij voor eeuwig in de liefde verenigd zullen zijn. Wees dus niet verbaasd als je ’s avond bij deze brug komt dat er vele gondels met stelletjes onder de brug varen en hopen dat de mythe waar is.

Entree

De Brug der Zuchten is achter het Dogepaleis te zien. Je kan de brug gratis bekijken vanaf de buitenkant maar een wandeling over deze brug is niet gratis. Tickets voor de Brug der Zuchten koop je vaak i.c.m. een bezoek aan het Dogepaleis en de San Marcobasiliek. Entreekaarten kan je online reserveren bij GetYourGuide en Viator.

Prijs
Volwassenen €25,00
Senioren & studenten €13,00
Jongeren (15 t/m 25) €13,00
Kinderen (6 t/m 14) €13,00
Kinderen (0 t/m 5) Gratis

Openingstijden

De Brug der Zuchten kan je vanaf de buitenkant 24 uur per dag bewonderen. Wanneer je een wandeling over de brug wil maken moet je toegang reserveren. Het DOgepaleis en daarmee de Brug der Zuchten is dagelijks geopend tussen 9:00 – 18:00 uur. Wanneer je tickets aan de deur koopt kan dit uiterlijk tot 17:00 uur.

Parkeren

Venetië is autovrij dus je kan niet parkeren bij de Brug der Zuchten. Ga je met de auto naar Venetië? Dan kan je parkeren aan het begin van de stad. Vanuit hier is het circa 30 minuten lopen naar de Brug der Zuchten.

Adres

Je vindt de Brug der Zuchten ten oosten van het centrum van Venetië achter het Dogepaleis.

Adres: P.za San Marco, 1, 30124 Venezia VE, Italië


Route en kaart naar de Brug der Zuchten. Klik hier om te navigeren in Google Maps.

Foto’s

Bekijk hieronder enkel foto’s van de Brug der Zuchten.

Links

Foto’s: © I Love Stedentrips

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Venetië stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.