Wanneer je naar Venetië gaat dan zijn er enkelen bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Een van deze bezienswaardigheden is de Rialtobrug. Je kan de stad echt niet verlaten zonder een wandeling over deze brug.

Rialtobrug in Venetië vanaf het water 

Rialtobrug

De Rialtobrug is een brug over de Canal Grande en éen van de beroemdste bruggen van Venetië. De huidige brug is voltooid in 1591 maar dit was zeker niet de eerste brug op deze plaats. De eerste brug op deze plaats was een vlotbrug die in 1181 werd gebouwd. Hierna werd de vlotbrug uit 1181 in 1250 vervangen voor een houten brug. Deze houten bruggen zijn meerdere keren vervangen waarna in 1591 de stenen versie is gebouwd zoals deze nu de gehele Canal Grande met slecht één boog overspant.

Winkels aan de binnenkant van de Rialtobrug in Venetië. 
Winkels aan de binnenkant van de Rialtobrug in Venetië.

De huidige brug is ontworpen door Antonio da Ponte. De Rialtobrug bestaat uit twee hellingen verbonden door een centrale overspanning. Links en rechts van de overspanning zijn winkelstalletjes te vinden. Je kan de brug in het midden oversteken maar ook aan beide zijkanten waarbij je een goed uitzicht over het water hebt. In het middelste pad heb je geen uitzicht op het water maar kan je goed de winkels en andere stalletjes bekijken.

Entree

Een wandeling over deze brug is gratis. De Rialtobrug en de weg eromheen zijn openbaar. De wandeling over de brug, genieten van het uitzicht op de Canal Grande en de wegen eromheen is gratis.

Openingstijden

De Rialtobrug is een openbare weg en brug en daarom dag en nacht te gebruiken en bezoeken.

Parkeren

Venetië is autovrij dus je kan niet bij de Rialtobrug parkeren. Ga je met de auto naar Venetië? Dan kan je parkeren aan het begin van de stad. Vanuit hier is het circa 20-25 minuten lopen naar de Rialtobrug.

Adres

Je vindt de Rialtobrug in het oosten van het centrum van Venetië.

Adres: Sestiere San Polo, 30125 Venezia VE, Italië.


Route en kaart naar het San Marcoplein. Klik hier om te navigeren in Google Maps.

Foto’s

Bekijk hieronder enkel foto’s van de Rialtobrug.

Links

Foto’s: © I Love Stedentrips

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Venetië stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.