Stedentrip Venetië met de auto

Openbaar Vervoer in Venetië

Veel Nederlanders en Belgen gaan met de auto op vakantie naar Italië. Soms is de hoofdbestemming Venetië maar vaker zal het ergens in de buurt zijn of zelfs op een wat grotere afstand. In die gevallen is een stedentrip met de auto naar Venetië een geweldig uitje voor jong en oud!

Stedentrip Venetië met de auto

Tijdens de zomervakantie in 2021 verbleven wij twee weken in Oostenrijk in de buurt van Innsbruck. In aanloop naar deze zomervakantie hadden we ons bedacht om bij slecht weer een dagtocht naar Venetië te maken. Toen het leek dat het weer tegen zou gaan zitten hebben we de daad bij het woord gevoegd.

Ons verblijf in Oostenrijk lag op circa 4 uur rijden van Venetië. We vertrokken om 6:30 uur vanuit Oostenrijk waardoor we om 10:30 uur zouden aankomen in Venetië. We zouden hier heerlijk wandelen, eventueel het openbaar vervoer nemen en na het avondeten om circa 19:00 uur terug rijden.

Stedentrip Venetië met de auto 

Venezia Tronchetto Parking

Venetië is een autovrije stad waardoor je de auto ergens moet parkeren zoals duizenden andere mensen. Je kan doorrijden tot Piazzale Roma aan het begin van Venetië. Hier vind je de parkeergarage die dichtbij de stad liggen. Een vervelende consequentie van deze parkeergarages is dat ze relatief duur zijn. Een andere optie is om de auto te parkeren in Mestre dat voor de brug naar Venetië ligt. Hiervandaan kan je met het openbaar vervoer naar Venetië rijden. De dagkaarten van ACTV, waarmee je in de Vaporettes mag, zijn ook geldig in Mestre.

Vanwege de tijdsdruk kozen wij voor Tronchetto Parking. Deze parkeergarage ligt in Venetië op circa 1,2 km ten noorden van Piazzale Roma. Dit is een grote parkeergarage en één van de goedkoopste in Venetië. De parkeergarage is 24 uur per dag geopend wat ideaal is als je meerdere dagen met de auto naar Venetië gaat. Het tarief is eenvoudig opgebouwd, je kan één (€3,-), twee (€8,-), drie (€14,-) of 24 uur (€22,-) parkeren. Aangezien wij van 10:30 – 19:00 uur Venetië zouden bezoeken betaalde wij €22,00 euro parkeergeld.

Voor ons was het niet nodig om een parkeerplaats te reserveren. In 2021 was het relatief rustig in Venetië vanwege de Coronapandemie. Wanneer je enige drukte verwacht, zoals in het hoogseizoen, dan is het aan te raden dat je een parkeerplaats reserveert.

People Mover

Piazzale Roma ligt op circa 1,2 km lopen vanaf Venezia Tronchetto Parking. Aangezien we hier maar één dag zouden zijn en we al genoeg moesten lopen kozen we voor een ritje met de People Mover. Deze automatische monorail rijdt vanaf de Tronchetto Parking, via halte Marittima waar de terminals van de cruiseschepen zijn, naar Piazzale Rome. Het ritje duurt slecht 2 a 3 minuten en kost €1,50 per persoon en enkele reis.

Ingang Venetië People Mover 

Openbaar Vervoer

Je kan in Venetië prima wandelen en alle bezienswaardigheden zijn prima te voet te bereiken. Mocht je tijd willen besparen, de stad vanuit een ander perspectief willen zien of gewoon moe zijn, neem dan een dagkaart voor het openbaar vervoer. Je kan de dagkaarten vooraf online kopen of bij de stalletjes in de stad. Met de dagkaarten kan je ook naar Mestre en de naast gelegen eilanden zoals Murano en Burano varen.

Wij kochten een dagkaart om de stad vanuit een andere perspectief te zien en om tijd te besparen. We zijn tevens kort op Murano geweest om bij één van de beroemde glasblazerijen te kijken. Na een diner in de buurt van het San Marcoplein stapte we op de waterbus, over de Canal Grande, terug naar Piazzale Roma.

Let op, de dagkaarten zijn niet geldig in de People Mover.

Halte van de Vaporetto in Venetië 

Samenvatting

Een stedentrip naar Venetië met de auto is erg goed te doen. Parkeren en het Openbaar Vervoer in Venetië is erg goed geregeld en betaalbaar. Wij hebben heerlijk genoten van de zon en onze dag in Venetië.

Gondelfabriek Squero di San Trovaso in Venetië 

Foto’s

Bekijk hieronder enkele foto’s van onze stedentrip naar Venetië met de auto.

Links

Foto’s © I Love Stedentrips

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Venetië stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 2 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van Rondreizen Noord-Amerika en I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze websites. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*