Entree betalen voor een dagje Venetië

Toeristen op de Rialtobrug in Venetië

Het hing al even in de lucht maar vanaf 16 januari 2023 moeten dagtoeristen entreegeld betalen voor een bezoek aan Venetië. De toegangsprijs zal tussen de 3 en 10 euro komen te liggen. Heb je een overnachting in Venetië, dan is het betalen van entree niet nodig.

Massatoerisme

Het is geen geheim dat Venetië al jaren gebukt gaat onder massatoerisme. Zeker in het hoogseizoen is de stad bomvol met toeristen. Wethouder van toerisme van Venetië Simone Venturini verklaarde vrijdag 1 juli 2022 dat deze maatregel daarom ook zeker niet langer worden uitgesteld.

Reserveren

Dagtoeristen, die geen overnachting in de stad hebben, zullen via de website Venezia Unica een bezoek moeten reserveren. De reserveringen kunnen vanaf augustus gemaakt worden. Na betaling van de belasting ontvang je een QR-code. De verwachting is dat er bij de ingang van de stad poortjes komen. Hoe exact gecontroleerd gaat worden is nog onduidelijk maar wanneer er geen reservering gemaakt is of entree betaald, hangt er een boete tussen de 50 en 300 euro boven je hoofd.

Vervoersprijzen

Naast entreegelden worden ook andere tariefverhogingen ingezet. Zo zal de prijs van een busticket vanaf de luchthaven worden verhoogd van €8 naar €10. Waar je voorheen je auto kon parkeren voor €26 euro zal dan nu €35 worden. De Vaporetto zal ook 4 to 5 euro duurder gaan worden. Al deze verhoging zijn vooral voor spontane dagtoeristen want als je ruim een maand van te voren kan reserveren krijg je korting of betaal je de oude prijzen.

Openbaar Vervoer in Venetië 

Foto’s © I Love Stedentrips

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Venetië stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.